Ajuts per a Comunitats Energètiques: CE Implementa 2024

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) ha llançat la convocatòria d'ajuts CE Implementa 2024, un programa que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Amb un pressupost de 120 milions d'euros gestionats per l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia (IDAE), aquesta iniciativa té com a objectiu impulsar la creació de Comunitats Energètiques que promoguin l'ús d'energies renovables i l'eficiència energètica a Espanya.

Qui pot optar als ajuts?

Poden accedir als ajuts tant les persones jurídiques públiques o privades que ja formin part d’una Comunitat d’Energia Renovable (CER) o Comunitat Ciutadana d’Energia (CCE), com aquelles interessades a crear-ne una. Les comunitats han d'estar formades per almenys cinc membres i mantenir la seva autonomia respecte a ells.

Àmbits de les actuacions subvencionables

Els projectes que optin als ajuts CE Implementa han d'incloure almenys una de les següents actuacions:

  1. Energies renovables elèctriques: Instal·lacions de biomassa, biogàs, energia solar fotovoltaica o eòlica, amb sistemes d'emmagatzematge associats.

  2. Energies renovables tèrmiques: Aerotèrmia, biomassa, geotèrmia o solar tèrmica per a aplicacions com escalfament d’aigua o calefacció.

  3. Eficiència energètica: Millores de l’eficiència de l'envoltant tèrmica en edificis de propietat pública o comunitària.

  4. Mobilitat sostenible: Vehicles elèctrics o bicicletes compartides i punts de recàrrega de propietat comunitària.

  5. Gestió de la demanda:Sistemes d’emmagatzematge o eines d’optimització del consum energètic.

Despeses subvencionables

Entre les despeses elegibles s'inclouen els costos de gestió de sol·licituds, elaboració de projectes tècnics, direcció d'obra, compra d’equips i materials, i la implantació de sistemes de monitoratge d’energia.

Intensitat de l’ajut i terminis

Les ajudes poden cobrir fins a un màxim determinat segons les bases de la convocatòria, i els projectes han de ser executats en un termini de 14 mesos. Les sol·licituds es podran presentar del 19 de setembre al 31 d'octubre de 2024.

A Quelea Consultors estem preparats per ajudar-te a aconseguir aquests ajuts, assessorant-te en tot el procés, des de la creació de la comunitat fins a la gestió administrativa. Contacta amb nosaltres per començar el teu projecte!

Anterior
Anterior

Comunitats Energètiques: El motor de la transició energètica i la descarbonització

Siguiente
Siguiente

Auditoria energètica al municipi d'Arenys de Munt